Haluan olla reilu ja tasapuolinen esimies

Eevi Smolander on tehnyt koko työuransa Metsolla/Valmetilla ja nykyään hän vetää siellä soodakattila- ja hajukaasumyyntiä. Eevi on ollut esimies noin 3 vuotta. Hänellä on viiden hengen myyntiin fokusoitunut tiimi.

 

Mistä innostut työssäsi?

Innostun helposti yhdessä ideoinnista, toiminnasta ja uusista ideoista. Nautin siitä, kun saamme ryhmänä onnistumisia aikaiseksi. Jos minulla on kiireinen viikko ja pitää priorisoida, niin laitan etusijalle esimiestyön. Siinä rinnalla innostun myös bisneksen kehittämisestä.

 

Missä olet hyvä?

Tuon ympärilleni positiivista draivia ja olen hyvä energisoimaan ja motivoimaan ihmisiä. Näistä persoonani ominaisuuksista on ollut hyötyä esimiestyössä, ja olen saanut johtamistyylistäni paljon hyvää palautetta. Samaan aikaan tuntuu, että olen esimiehenä ihan huono. Se kai siinä esimiestyössä on hankaluus ja ihanuus, että tässä voi jatkuvasti kehittää itseänsä. Koen kuitenkin, että olen oivaltanut esimiehenä olemisesta jotakin.

Olen hyvä myös viestinnässä, kommunikoinnissa, viestin terävöittämisessä ja argumentoinnissa sekä myyvissä puheenvuoroissa.

 

Missä haluat kehittyä?

Minua kiinnostaa ihmisten kehittäminen ja potentiaalin tunnistaminen. Haluaisin olla reilusti ja tasapuolisesti valmentava esimies. Uskon, että nyt kun tiimini koko on pienentynyt kahdestakymmenestä viiteen, mahdollisuuteni läsnäolevampaan esimiestyöhön ovat paremmat.

Bisneksessä minua kiehtoo strateginen työskentely ja ajattelu. Miten kasvetaan, miten muututaan – miten se onnistuu ja mitä panostuksia se vaatii?

 

Mitä teillä Valmetilla on meneillään?

Industrial Internet ja digitalisaatio ovat meille tärkeät teemat ja ideoimme kuinka voimme luoda sen ympärille lisää bisnestä. Suomessakin on uutta sellutehdaspöhinää, sitä seurataan myös mielenkiinnolla.

 

Meillä on ollut Niina Sainiuksen esiintymisvalmennuksia. Sinäkin olet käynyt Niinan valmennuksessa. Mitä ajattelit siitä?

Niinan esiintymisvalmennus sai minut oivaltamaan millainen juuri minä olen esiintyjänä. Niina rohkaisee tuomaan asiantuntijuuden rinnalla oman persoonan ja vahvuudet esiin. Valmennuksen myötä oivalsin, kuinka voin lisätä esiintymiseni vaikuttavuutta, ja koen että juuri tästä on hyötyä agendani eteenpäin viemisessä olipa se sitten esimiestyössä, myynnissä tai johdolle kommunikoidessani. Valmennuksen jälkeen olen työstänyt yhden tärkeän esityksen yhdessä Niinan kanssa. Halusin pitää esityksen, joka jää mieleen ja joka toisi uusia yhteydenottoja asiakkailta. Niina auttoi aina siitä lähtien, missä käsiä pidetään ja missä seisotaan milloinkin. Esitys meni todella hyvin ja olen sitä mieltä, että Niinan ansiosta saimme uutta bisnestä ja selkeitä myyntiliidejä. Sain ahaa-elämyksen siitä, että esiintyessä pitää olla rohkeasti oma itsensä ja tuoda omat vahvuudet esiin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tapasimme Eevin kanssa lounaan merkeissä Tullin saunalla.