Järjestämme excun ISKUn Lahden tehtaalle 3.11. klo 8-17!

 

Järjestämme excun TBC-yritysyhteisön tuoreimman lisäyksen, ISKUn, tehtaalle Lahteen. Päivä sisältää paljon mielenkiintoisia keskusteluita, puheenvuoroja, näkemistä ja kokemista. Excu järjestetään TBC Jatkuvan parantamisen verkoston alla, mutta sopii laajasti esimerkiksi tuotannon, logistiikan, hankintojen, työturvallisuuden ja vastuullisuuden kanssa työskenteleville henkilöille. Tärkeintä on, että päivän aiheet kiinnostavat!

 

ISKUn Tuotantojohtaja Saku Antikainen ja Tuotannon kehityspäällikkö Mikko Porter isännöivät tilaisuutta ISKUn toimesta. Päivän aikana tutustutaan ISKUn toimintaan, benchmarkataan tuotteiden logistiikkaan, tehtaan kuormitukseen sekä työturvallisuuskäytänteisiin liittyen, pidetään haastepaja kokonaislogistiikan casesta, käydään tehdaskierroksella (jonka aikana on mahdollista tehdä turvallisuushavaintoja) sekä nautitaan ISKUn tarjoamana aamupala, lounas ja iltapäiväkahvit. Lähdemme exculle yhteiskyydillä Tampereen keskustorin vanhan kirkon edestä 3.11. klo 8 ja palaamme samaan paikkaan noin klo 17.

 

Haastepajan tarkoituksena on keskustella casesta ryhmissä ja koostaa yhteiseen keskusteluun pienryhmissä esiin nousseita asioita. Casen kuvauksen löydät alta.

 

Haastepajan case:

Tuotantoon liittyvänä ajankohtaisena pulmana ISKUlla on tuotannon synkronoinnin ja ohjauksen järkevöittäminen. ISKU valmistaa tuotteensa aina asiakastilauskohtaisesti. Tuotantoon kuuluu komponenttivalmistus ja 6 kokoonpano tehdasta, joista valmistuvat sohvat, pöydät, kaapit, asiakastuolit, työtuolit ja seinäkkeet. Tuotteissa käytettäviä ja itse valmistettuja puolivalmisteita on nimikemäärältään reipas 5000. Tämän lisäksi ostettavia komponentteja ja materiaalinimikkeitä on reilu 10000kpl:tta. Osa ostettavista komponenteista ja materiaaleista toimii varasto-ohjauksen piirissä ja osa ostetaan tarpeeseen (muun muassa kankaista yli 70 % ostetaan tilausohjautuvasti). Jos asiakas tilaa esimerkiksi koko toimiston tai luokkahuoneen ympäristön rakentamisen, ISKU toimittaa kaiken akvaarioista antibakteeriseen sisäpintamaaliin paikan päälle. Eli omavalmisteisten tuotteiden lisäksi toimitamme myös paljon välitystuotteita projekteissamme. Tavoitteena on, että asiakkaalle tehtäisiin yksi ainoa toimitus = kaikki asiakkaan tilaamat tuotteet kohtaavat lähettämössämme saman aikaisesti ja ne toimitetaan kerralla asiakkaalle. Miten / millaisilla työkaluilla tehtaan kapasiteetti ja tuotteissa käytettävät materiaalit = valmistus sekä välitystuotteet saadaan synkronoitua siten, että kokonaisprojektit voidaan toimittaa kustannustehokkaasti yhdellä toimituksella asiakkaalle?

 

Tervetuloa tutustumaan ISKUn toimintaan, keskustelemaan mielenkiintoisista aiheista ja poimimaan oppeja omaan yritykseenne!