TBC-yhteisö esittäytyy: EC Electro Center

TBC:n 36 jäsenyritystä esittäytyvät: ensimmäisena vuorossa EC Electro Center! Lue, mitä EC Electro Centerin myyntijohtaja Mika Vaherla kertoo yrityksestä ja yrityksen kehitystoiminnasta juuri nyt.

”Meidän asiakkaitamme ovat globaalit kone- ja laitevalmistajat. Valmistamme sähkönjakeluun ja koneiden ohjaukseen liittyviä sähkötilaratkaisuja sekä sähkö- ja automaatiokeskuksia. Tuotteitamme löytyy mm. satamista, paperitehtaista, kaivoksista, jäänmurtajista ja lasinjalostustehtaista ympäri maailmaa”, EC Electro Centerin myyntijohtaja Mika Vaherla kertoo. ”Digitalisaatio ja sähkökäyttöisten ajoneuvojen määrän kasvu mahdollistavat meille yhä tiiviimmät yhteistyömahdollisuudet asiakkaidemme tuotekehitysprojekteissa ja valmistuksessa.”

”TBC-jäsenyrityksissä on äkkiä laskettuna 17 meidän yhteistyökumppaniamme”

Kokoonpanotehdas sijaitsee Tampereen Hankkiossa. Tehtaan yhteydessä on myös komponenttimyymälä tarjoten laajan valikoiman sähkö- ja automaatiokomponentteja. Myymälä ja Suomen ainoa sähkökeskusvalmistajille räätälöity 3D-laser-aukotuskone ovat yrityksen ylpeyden aiheita, joita he mielellään esittelevät myös TBC-yhteisölle. ”TBC-jäsenyrityksissä on äkkiä laskettuna 17 meidän yhteistyökumppaniamme”, Vaherla huomaa.

Liiketoiminta alkoi vuonna 1994 perustetun Pirkan MS Kojeisto Oy:n syntyessä. EC Electro Center Oy sai alkunsa kahden perinteisen sähköalihankintayrityksen yhdistymisenä 2014. Yrityksen omistus on jaettu yrityksessä työskentelevien avainhenkilöiden kesken. EC Electro Centerin myynti on kasvanut tasaisesti ollen vuonna 2019 18,3 miljoonaa euroa. Työntekijöitä yrityksessä on 95 henkeä.

Tuotannossa EC Electro Center käyttää tiimiohjautuvuutta, Leania ja asiakkaille räätälöityjä tuotantosoluja.

Mika Vaherla kertoo, että henkilöstön kehittämistoimintaan on panostettu yhä enemmän viime aikoina. Kehityskeskusteluissa esille tulleet asiat on pyritty huomioimaan entistä paremmin. Tästä on esimerkkinä talven aikaan viikoittain järjestetty kielikoulutus. ”Myös somen käyttöön ja esimerkiksi videoiden hyödyntämiseen olemme alkaneet tutustua. Uusiin työvälineisiin perehtyminen ja esimiestyön kehittäminen ainakin olisivat aiheita, joita voisimme TBC-tarjonnassa hyödyntää.”

Lue lisää EC Electro Centeristä.

7.4.2020

Komponenttimyyjä Petri Helminen (vas.) ja myyntijohtaja Mika Vaherla (oik.) esittelemässä komponenttimyymälän valikoimaa.

Laser-aukotuskoneen käyttäjä Niko Pöysti työssään.