Janina Lampinen (UPM Raflatac) on valittu mukaan TBC:n hallitukseen

TBC:n vuoden 2023 hallitus valittiin syyskokouksessa viime marraskuussa. Hallituksessa jatkavien: ICT Elmo Oy:n Toimitusjohtaja Janne Aaltosen, Vertex Systems Oy:n Toimitusjohtaja Reijo Havosen, Tampereen Särkänniemi Oy:n Toimitusjohtaja Miikka Seppälän, Glaston Finland Oy:n HR-johtaja Stiina Enqvistin, Fastems Oy Ab:n Toimitusjohtaja Mikko Nymanin sekä Valmet Automationin HR Manager Seija Majoisen lisäksi hallitukseen valittiin UPM Raflatacin HR Manager Janina Lampinen.   

Lampinen on aloittanut UPM Raflatacilla vastikään, mutta TBC on hänelle tuttu aikaisempien työnantajien kautta. Haastattelimme Janinaa siitä, miltä TBC:n toiminta näyttää hänen mielestään nykyään, minkälaista näkökulmaa hän haluaa tuoda hallitustyöskentelyyn sekä miten hän näkee UPM Raflataclaisten hyödyntävän TBC:n tarjontaa.

TBC:tä tarjottiin aikaisemman työnantajani puolesta yhtenä koulutuspalveluna ja hyödynsin sitä silloisen roolini puitteissa esimerkiksi esihenkilökoulutuksissa käymällä. Toiminnasta jäi jo silloin todella positiivinen kuva mieleen! Pidin siitä, että koulutuksiin oli vapaa pääsy, sillä yritys oli ostanut henkilöstölle koulutuskortin. Seurasin aina innolla uusia tilaisuuksia ja ne olivat mielestäni laadukkaita ja ajankohtaisia”, Lampinen muistelee.

Lampinen kertoo, että hänellä on aina ollut vahva intohimo henkilöstöjohtamiseen, mikä toi hänet lokakuussa 2022 UPM Raflatacillekin. Uuden yrityksen tapoihin tutustumisen lisäksi hänelle ehdotettu TBC:n hallituksen jäsenyys houkutteli.

Olen innokas kehittämään asioita ja itseäni. Koen, että TBC:n hallitusrooli tarjoaa uusia näköaloja ja pidin toiminnanjohtaja Sari Raivon kanssa käydyistä keskusteluista. Johtamisajatuksemme kohtasivat erinomaisesti ja ajattelin, että tähän on hienoa päästä mukaan vaikuttamaan” , Lampinen toteaa.

Erityisen positiivisena asiana TBC:n toiminnassa näkyy Lampisen mukaan asiakasnäkökulma, jota seurataan ja kuunnellaan tarkalla korvalla. Innostava ote tekemiseen näkyy hänen mukaansa niin TBC-tiimin, kuin TBC hallituksen toiminnassa. ”Heti ensimmäisessä hallituksen kokouksessa näki, että hallituksessa on aito halu kehittää ja miettiä mikä asia kannattaa missäkin kohtaa. Pidän etuoikeutena sitä, että saan olla mukana myös oppimassa tältä kokeneelta porukalta”, Lampinen sanoo. Itse hän haluaa vaikuttaa hallituksessa ja UPM Raflatacilla erityisesti jatkuvan kehittämisen ja oppimisen edistämisen saralla.

UPM Raflatac on tarralaminaattien valmistaja ja Tampereella on erikoistuttu erikoistarrapohjiin. Tampereella valmistetaan noin 1500 erilaista nimikettä monista eri raaka-aineista. Tampereella henkilöstöä on noin 250 ja globaalisti yrityksessä on 3000 henkilöä.

Olen ilahtunut siitä, että UPM Raflatacilaiset ovat käyttäneet TBC:n palveluita ahkerasti. Tätä suuntaa haluan roolissani tukea ja osallistua tilaisuuksiin itsekin”, Lampinen summaa.