Millainen on TBC:n uusi Myynti- ja vientiverkosto?

Vuosi 2022 alkoi vauhdikkaasti myös TBC verkostojen osalta. Lanseerasimme uuden verkoston, joka käynnistettiin Kick off tilaisuudessa 13.1.2022. Aikaisemmin myyntiaiheet oli sisällytetty Markkinointi-, myynti- ja viestintäverkostoon, mutta tunnistimme tarpeen eriyttää näistä omat verkostonsa. Tämän myötä myynti- ja vientiaiheisiin fokusoidaan omissa tilaisuuksissaan ja markkinointi- ja viestintäaiheisiin omissaan.

TBC Myynti- ja vientiverkosto haluttiin aloittaa TBC:lle tuttuun tapaan osallistamalla jäsenyritysten työntekijöitä suunnitteluun ja niinpä kutsuimme tilaisuuteen aiheesta kiinnostuneita henkilöitä. Tällä varmistetaan, että verkostossa käsiteltävänä olevat aiheet ovat ajankohtaisia ja verkoston osallistujille varmasti hyödyllisiä.

Kuten oheisesta kuvasta näkyy, kick offissa riitti rentoa keskustelua ja naurua! TBC:n fasilitoimassa etätilaisuudessa hyödynnettiin Wonder.me -alustaa sekä Flinga -työkalua visualisoinnin ja ideoinnin apuna.

”Myynnin ja viennin ajankohtaisiksi teemoiksi tunnistettiin benchmarkkaus, ratkaisumyynti, myynnin ja viennin etäkäytännöt, uusasiakashankinta viennissä, pula työntekijöistä ja sitouttaminen.” Osallistujien aiheideat toimivat pohjana verkoston tulevien aiheiden suunnittelulle.

Myynti- ja vientiverkosto kokoontuu vuosittain neljään tai viiteen kahden tunnin mittaiseen tapaamiseen. Jokaisella tilaisuudella on oma teemansa, josta kuullaan alustus jäsenyrityksen (joissain tapauksessa ulkopuolisen) työntekijältä. Alustuksen jälkeen aiheesta keskustellaan osallistujajoukon kesken, jolloin erilaisten käytänteiden jakaminen yli organisaatiorajojen mahdollistuu.

Verkosto kokoontuu seuraavan kerran maaliskuussa. Jos haluat myynti- ja vientiverkosto tulevista tilaisuuksista suorakutsut sähköpostiisi, suosittelemme ilmoittautumaan verkostojemme postituslistalle täältä. Voit myös tilata uutiskirjeemme  tai seurata jatkuvasti päivittyvää tilaisuudet sivuamme.

Kuka voi osallistua verkostoon?

Verkosto on suunnattu myynnin ja viennin parissa työskenteleville henkilöille, mutta kuten muissakin verkostotilaisuuksissamme (pois lukien toimitusjohtajaverkosto) mukaan saa ilmoittautua kuka vaan aiheesta kiinnostunut TBC jäsenyrityksen työntekijä. Verkostojen osallistuminen ei ole siis sidottu tiettyihin titteleihin, vaan kannustamme hyödyntämään niitä ristiin.

Verkostoon voi osallistua säännöllisesti tai yksittäisiin tilaisuuksiin osallistuen riippuen omasta kiinnostuksesta ja resursseista.

Mikäli sinulla on TBC Myynti- ja vientiverkostoon liittyviä kysymyksiä tai toiveita, ole rohkeasti yhteydessä TBC:n Peteen! Pete vastaa verkoston aiheiden suunnittelusta, tilaisuuksien järjestämisestä sekä fasilitoinnista ja osallistuu TBC:n edustajana verkoston tilaisuuksiin.

 

Tervetuloa mukaan verkostoon!

 

Kick offin osallistujat ideoivat aiheita, mahdollisia benchmarkkauksen kohteita sekä kertoivat omia toiveitaan verkostoon liittyen.