TTG Akatemia – työnjohdon osaamista räätälöidyillä kokonaisuuksilla

Tampereen Tiivisteteollisuudelle räätälöitiin heidän työnjohtonsa ja päivittäisjohtamisensa kehittämiseksi oma ohjelma, TTG Akatemia. Ohjelmakokonaisuus jakautui vuosien 2020 ja 2021 ajalle ja sen puitteissa toteutettiin reilu kymmenen koulutusta. Koulutusten aiheina olivat esimerkiksi esihenkilö tiimin valmentajana, työhyvinvoinnin ja muutoksen johtaminen, työsuhdejuridiikka sekä talous ja kannattavuus.

Ohjelman päätöstilaisuutta vietettiin mahtavissa maisemissa kesäkuun alussa. Mitkä olivat yrityksen omat kokemukset TTG Akatemiasta?

TTG:n työnjohto on valikoitunut työntekijöistä, joilla on pitkä ura yrityksessä. Nousu asemaan on tapahtunut pikkuhiljaa ja on hyvä osoitus siitä, että yrityksessä on sitoutuneita ja osaavia työntekijöitä. ”Tiivisteiden valmistaminen ja käytännön tekeminen on huippuluokkaa, mutta työnjohdon osaamista haluttiin vahvistaa tämän päivän tasolle”, kertoo Tampereen Tiivisteteollisuuden Tuotantopäällikkö Teemu Piipponen. Tavoitteena oli, että osaamisen pohjan lisäämisen myötä voitaisiin antaa heille myös enemmän vastuuta.

Ennen TTG Akatemian aloitusta tehtiin huolellista pohjatyötä tarpeiden määrittämiseksi. TBC haastatteli yrityksen edustajia ja työntekijöiltä kysyttiin, mitkä ovat alueita, joissa he kokivat parantamisen varaa olevan. Osallistaminen jo tässä kohtaa varmisti sitä, että tarve ja tuki kohtaisivat mahdollisimman hyvin.

Alkukartoituksien perusteella todettiin, että tarvitsemme ensinnäkin päivittäisjohtamisen mallin, jolloin saisimme osallistettua työntekijöitä paremmin päivittäiseen tekemiseen ja ehdotusten esittämiseen”, Piipponen summaa. Työntekijöiden ääni haluttiin saada kuuluviin ja heidän ammattitaitoinen näkemyksensä hyödynnettyä toimintojen parantamiseksi. Tämän huomattiin lisäävän myös tiimiytymistä. Toisekseen TTG halusi lisätä Leania ja virtaviivaisuutta tekemisessään. Kolmas osa-alue kumpusi työntekijöiltä, jotka kaipasivat talousjohtamiseen,  vaikeisiin asioihin puuttumiseen ja osallistamiseen mallia sekä työkaluja.

Koska ohjelma oli räätälöity, saimme juuri sitä mitä toivoimmekin”,

Piipponen iloitsee ja jatkaa ”Kaikki moduulit oli suunniteltu ennalta ja TBC:n Sari teki osuvia ehdotuksia kokonaisuuksista ja löysi meille huippu kouluttajia.” Kokonaisuus nähtiin todella onnistuneena ja osallistujat pitivät TTG Akatemiasta erittäin paljon ja näkivät sen olevan iso apu tulevaisuuteen. TTG:ssä toteutetaan jatkuvan parantamisen mallia koko ajan ja moni asia erilaisista kehittämisen tavoista jäi myös hautumaan. ”Akatemia toi valmiuksia ja pohjaa edistää asioita, joita haluamme parantaa. Olemme kuitenkin niiden osalta jo paljon pidemmällä”, Piipponen kertoo. ”Arjen esimerkki ohjelman vaikuttavuudesta tuli vastaan ihan hetki sitten. Puoli vuotta yrityksessä työskennellyt työntekijä kertoi, että yrityksessä todella kuunnellaan ja arvostetaan työntekijää”, Piipponen sanoo.

Mitä haluaisitte sanoa yritykselle, joka miettii TBC:n Akatemiaa itselleen?Suosittelen lämpimästi ottamaan yhteyttä ja pyytämään TBC:n edustajaa esimerkiksi käymään ja keskustelemaan asiasta. Sen pohjalta TBC voi tehdä ehdotuksen kokonaisuudesta, joka palvelee yritystänne parhaalla mahdollisella tavalla”, Piipponen vinkkaa.

 

TBC kiittää kaikkia ohjelmaan osallistuneita TTG:läisiä!