Uusia ajatuksia ja ideoita Tampereen Tiivisteteollisuuden johtoryhmälle TBC Akatemiasta

TBC suunnitteli ja järjesti Tampereen Tiivisteteollisuus Oy:n johtoryhmälle lähes vuoden mittaisen TTG Johtoryhmäakatemian. Kokonaisuuden suunnittelu aloitettiin vuoden 2022 loppupuolella. Liikkeelle lähdettiin haastattelemalla johtoryhmän edustajia sekä teettämällä kysely johtoryhmän jäsenille. Tämän seurauksena saatiin muodostettua kahdeksan moduulin TTG Johtoryhmäakatemia, jonka tavoitteeksi asetettiin johtamisvalmiuksien kehittäminen yksilöinä ja ryhmänä.

Akatemia startattiin tammikuussa 2023, jolloin pidettiin yhteinen kick off. Osallistujat pääsivät visualisoimaan johtamisen tavoitetilaa unelmakarttoihin – joista tuli muuten todella hienoja! Unelmakartat koristavat nyt TTG:n tiloja.

Tammikuussa pidettiin myös akatemian ensimmäinen moduuli. Alla kuva Tampereen Tiivisteteollisuuden johtoryhmästä akatemian ensimmäisenä valmennuspäivänä:

Kuvassa johtoryhmäläiset vasemmalta alkaen: Matti Järvinen, Aleksi Arpiainen, Matti Salo, Petri Lehtinen, Emilia Malm, Teemu Sillanpää ja Teemu Piipponen.

 

Tampereen Tiivisteteollisuuden HR Specialist Sanni Kraneis kertoi, että TBC valittiin akatemian toteuttamisen kumppaniksi monesta eri syystä: Tavoitteenamme on luoda teollisuuden paras työpaikka ja matkalla kohti tätä tavoitetta haluamme rinnallemme erinomaisia yhteistyökumppaneita. Olemme tehneet pitkään yhteistyötä TBC:n kanssa ja järjestäneet aiemmin yhteistyönä koulutusakatemian, josta on jäänyt paljon käytännön asioita työyhteisömme käyttöön. Valitsemalla TBC:n kumppaniksemme saamme juuri meille suunnitellun kokonaisuuden, joka vastaa ajankohtaisesti tarpeitamme. Kokemuksemme TBC:stä koulutusjärjestelijänä on erittäin positiivinen, joten valinta oli meille helppo.”

Vaikuttava osaamisen ja tekemisen kehittäminen syntyy siitä, että opit saadaan osaksi arkea. Tämä voi tapahtua joko uusien mahdollisuuksien näkemisenä ja toteuttamisena tai olemassa olevien prosessien ja työtapojen kehittämisellä toimivammiksi. Miten tässä sitten onnistuttiin?

Johtoryhmän jäsenet pääsivät kehittämään osaamistaan monella saralla akatemian aikana. Palautteiden perusteella kaikilla johtoryhmäläisillä heräsi uusia ajatuksia ja ideoita omaan johtamistyöhönsä. Tärkein asia akatemiassa oli toiveemme yhtenäistää johtamistapojamme, ja hyvin suunniteltujen aihesisältöjen ja onnistuneiden koulutusten avulla tämä mahdollistui”, Kraneis summaa.

Miksi TBC jäsenyritysten kannattaisi hyödyntää TBC Akatemioita?

Akatemia on meille räätälöity kokonaisuus toiveidemme perusteella. TBC:n ammattitaito näkyy läpi akatemian aina sisältöehdotuksista kouluttajavalikoimaan ja varsinaisten koulutuspäivien aikatauluttamiseen ja järjestelyihin asti. Hallinnollisen työn määrä yritykselle on hyvin vähäinen.” Kraneis iloitsee.

 

TBC-tiimi kiittää myös hienosta projektista ja aktiivisesta osallistumisesta koko akatemian ajan. Tästä on hyvä jatkaa johtoryhmän keskinäisen tekemisen ja yhtenäisen johtamistapojen vahvistamista!